U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent aangemeld voor de gratis uitgave Vogels Digitaal van Vogelbescherming.
Is deze email slecht leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
 
 
Volg ons Facebook Twitter
Help mee
 
 
 
 
 
 
 
Juli 2016
Win prachtige prijzen
 
Win prachtige prijzen
 
Stuur ons uw mooiste vogelfoto en u maakt kans op prachtige prijzen. Onder de naam ‘Het bevlogen oog – 2016’ organiseert Vogelbescherming een fotowedstrijd. Wij nodigen alle amateur-, semi-amateur- en professionele fotografen uit om hun mooiste vogelfoto in te zenden.
 
Doe mee >
 
  Zoek de kwartel met open oren  
 
 
Zoek de kwartel met open oren
 
De kwartel kent iedereen van naam. Er eentje (levend) zién is maar weinigen gelukt. Leer een karakteristiek geluid van de zomer herkennen.
Lees meer >
 
  Goed nieuws voor vogels  
 
 
Goed nieuws voor vogels
 

in de Waddenzee is het aantal mosselbanken in beschermde gebieden gegroeid. Vogelbescherming werkt samen met vissers en andere natuurorganisaties om het succes nog groter te maken en zo het voedselaanbod voor vogels te herstellen.

Lees meer >
 
 
  Red de schoonmaakploeg van de natuur  
 
 
Red de schoonmaakploeg van de natuur
 

Anthrax, rabiës, tuberculose, botulisme…. Ziektes die via aas kunnen worden verspreid. Dus iedereen is blij met aasetende gieren. Logisch. Het tegendeel is waar. Gieren worden vergiftigd en dat moet stoppen, vinden wij samen met BirdLife.

Lees meer >
 
 
Gelekt rapport
 

Al maanden houdt de Europese Commissie een rapport in de la over Europese natuurregels. In het gelekte rapport komt de commissie tot dezelfde conclusies als natuurorganisaties: de regels zijn goed, maar de uitvoering kan beter. Waarom houden Juncker c.s. het rapport geheim?

Lees meer >
 
  Gelekt rapport  
 
 
  Stap in de goede richting  
 
 
Stap in de goede richting
 
Jarenlang heeft Vogelbescherming zich ingezet voor het beschermen van natuurgebieden in de Noordzee. Er zijn nu stukken Noordzee aangewezen. Pure winst denken wij, maar die bescherming kan nog wel veel beter.
Lees meer >
 
 
  Eindelijk  
 
 
Eindelijk
 
Niet alleen met mooie plaatjes op de verpakking, maar de zuivel van Weide Weelde draagt écht bij aan het overleven van weidevogels. Eindelijk is er zulke melk te koop.
Meer informatie >
 
 
  Nieuwe generatie  
 
 
Nieuwe generatie
 
Help mee een nieuwe generatie te enthousiasmeren voor vogels en natuur. Maak uw kind, kleinkind, neefje of nichtje, buurmeisje of buurjongetje of wie u maar wilt, Juniorlid van Vogelbescherming. Tijdelijk het eerste jaar voor maar 8 euro! Je krijgt 5x per jaar het leukste natuurtijdschrift van Nederland over beesten, buiten en beschermen.
Ja, ik doe mee! >
 
Vlieg met ons mee…
 
Er zijn leukere dingen dan nadenken over je testament. Vaak wordt het bezoek aan de notaris uitgesteld. Maar als je dan gaat, kun je ook iets goeds doen voor vogels en de natuur. Hoe dat kan, staat in onze brochure ‘Vlieg met ons mee…’.
Lees meer >
 
  Vlieg met ons mee…  
 
 
  Nieuwe editie!  
 
 
Nieuwe editie!
 
De nieuwe geactualiseerde editie is uit van de ANWB Vogelgids van Europa. De meest complete gids voor elke vogelliefhebber. Kost: 32,99 euro, leden: 29,69 euro. Geen verzendkosten! Koop ‘m bij ons, dan steunt u Vogelbescherming.
Bestel nu >
Advertentie
Vogels Digitaal is een uitgave van Vogelbescherming Nederland en verschijnt maandelijks. Bent u niet geinteresseerd? Schrijf u dan uit. Is dit e-mailadres onjuist? Wijzig uw e-mailadres.